Diëten

Tarwegras. Het middel waar inmiddels veel twijfel over is ontstaan. Is het nou een geneesmiddel of toch niet? Er wordt, vooral door Amerikaanse gezondheidsorganisaties, gezegd dat het een geneeskrachtige werking heeft op tumoren en kanker. Dit wordt alleen door de huidige kennis niet ondersteund.

Tarwegras wordt ook vaak gebruikt in (sport)diëten. Het wordt ook vooral door de veganisten onder ons gebruikt. Het is een heel rijk product en wordt vaak op verschillende manieren gebruikt. Het kan gebruikt worden in de vorm van poeder, sap en sprays.

Werkt het?
Tarwegras is qua voedingsstoffen vergelijkbaar met spinazie. Het is gezond, maar niet super. Zoals wel vaak wordt vermeld. Het is een gezond product, dat zeker. Maar het mist te veel belangrijke stoffen om als ‘superfood’ bekend te mogen staan. Tarwegras bevat net als spinazie meer vitamine E en meer Fosfor maar het mist bijvoorbeeld vitamine C, calcium en kalium! Tarwegras heeft werkt wel. Maar niet meer dan een ander gezond dieet. Als je gevarieerd en gezond eet val je net zo snel af als dat je tarwegras gebruikt. Maar is het gezond? Dat zeker!

Diëten
Wat is dan nu het beste om te doen bij het diëten? Eet vooral gevarieerd en veel fruit. Dat is het belangrijkste van diëten. Let daarnaast op dat je niet teveel koolhydraten eet en probeer zoveel mogelijk natuurlijke producten te nuttigen. Drink veel water en sappen! En zorg dat je om de twee uur ongeveer eet. Hiermee zorg je ervoor dat je geen ‘vreetkicks’ meer hebt en je hebt meer energie over gedurende de dag.