Een rolstoelauto maakt reizen stukken makkelijker

      Reacties uitgeschakeld voor Een rolstoelauto maakt reizen stukken makkelijker

Waarom het openbaar vervoer of een normale auto geen optie is

Het openbaar vervoer of reizen met de normale auto is ontzettend vervelend met de rolstoel. De trein en de bus hebben tegenwoordig gelukkig wel speciale aanpassingen. Toch is het met de rolstoel vervelend om door de drukte heen te manoeuvreren. Ook stopt er niet overal een trein of bus. Er zijn veel mensen die het openbaar vervoer niets vinden. In de rolstoel zijn er nog veel meer redenen om het openbaar vervoer te vermijden.

Het meereizen met een gezinslid of kennis in de auto blijft vaak over als optie. Toch is de auto er duidelijk niet op gemaakt om een rolstoelpassagier te vervoeren. Vooral als jij een rolstoel hebt die je niet kunt opvouwen is er in een normale auto nauwelijks ruimte. Je wilt natuurlijk ook niet dat de rolstoel beschadigt doordat je deze telkens in de auto moet proberen te krijgen met veel moeite. Een rolstoelauto is soms een betere optie.

Het comfort in de rolstoelauto

Een rolstoelauto is vele malen comfortabeler dan het openbaar vervoer of het meereizen in een normale auto. Er zijn twee mogelijkheden. De eerste mogelijkheid is om een normale auto aan te laten passen. Er wordt dan een hand gas en remsysteem gemaakt. Hierdoor wordt het ook mogelijk om de auto te besturen zonder je benen te gebruiken. Dit is natuurlijk wel even wennen. Dit is niet altijd de meest ideale optie doordat het moeilijk blijft om in de auto te komen. Je kan overigens wel een draailift laten plaatsen.

De tweede mogelijkheid is de rolstoelbus. Dit is een bestelbus die zodanig is aangepast dat deze optimaal is voor een of meerdere rolstoelpassagiers. Zo is het bijvoorbeeld eenvoudig om de bus in te komen vanwege een oprijstuk of lift. De rolstoel kan in de bus gewoon vastgeklikt worden en je hoeft deze niet te verlaten. Een diesel rolstoelbus kost weinig in verbruik en ook kom je hoogstwaarschijnlijk in aanmerking voor een belastingvoordeel.

Andere aanpassingen

Bij sommige rolstoelbedrijven is het mogelijk om extra aanpassingen te laten doen. Als jij extra aanpassingen denkt nodig te hebben in de bus is dit vaak te overleggen met deze bedrijven. Ook over aanpassingen zoals airco en verwarming valt meestal te overleggen. Heb jij het gevoel dat een rolstoelbus nog een extra aanpassing nodig heeft? Het kan geen kwaad om hiernaar te vragen.

De aanschaf van een rolstoelauto bij Wellner Mobiliteit

Wellner Mobiliteit is een van de bedrijven die de rolstoelbussen maakt. Ze kopen dus bestelbussen in waarna ze deze helemaal aanpassen zodat deze geschikt is als rolstoelbus. Wellner Mobiliteit is een bedrijf dat enorm veel vertrouwen heeft opgebouwd bij verschillende rolstoelgebruikers. Zo heeft het bedrijf bijvoorbeeld een uitstekende klantenservice. Bij Wellner Mobiliteit is het normaal dat er iemand naar jou toekomt zodat jij een proefrit kan maken met de rolstoelbus. Bij het aanschaffen van een rolstoelbus bij dit bedrijf heb je overigens nog veel meer voordelen. Dit is dus zeker een bedrijf om te onthouden zodra je een rolstoelbus wilt gaan aanschaffen.