Lichtgewicht rollators

      Reacties uitgeschakeld voor Lichtgewicht rollators

Wil je een keuze maken uit een van de lichtgewicht rollators? Dan wordt het tijd dat je gaat bekijken welke merken er worden aangeboden. Ook zijn de rollators in diverse kleuren verkrijgbaar. Mocht je er nu een nodig hebben voor de lange termijn, dan is het fijn als hij aan alle wensen voldoet. Meestal koop je niet zomaar een rollator, maar is dat op advies van de huisarts, de fysiotherapeut of een andere arts. Het kan namelijk een goed hulpmiddel zijn bij het revalideren na een operatie aan je been, knie of voet enz. Je leert met ondersteuning weer langzaam de draad op te pakken. Je kunt de deur weer uit met behulp van een rollator.

Waarom een lichtgewicht rollator?

De lichtgewicht rollator is geschikt voor mensen die ondersteuning wensen bij het lopen. Dit kan blijvend zijn, op jongere of op oudere leeftijd, maar het kan ook tijdelijk zijn. Het kan zijn dat je artrose hebt of je hebt een operatie gehad aan je been of knie. Leren lopen met ondersteuning van een rollator, waardoor jij de regie zelf behoudt, is belangrijk. Krukken zijn dan niet altijd ideaal, maar een lichtgewicht rollator kan hierin wel een goede en herstellende rol spelen. Je hoeft niet te wachten totdat iemand tijd voor je heeft om naar buiten te gaan.

Voordelen lichtgewicht rollator

De voordelen van de lichtgewicht rollator zijn groot! Om te beginnen is deze rollator erg licht van gewicht en daardoor een ideaal hulpmiddel. Er wordt totale stabiliteit geboden met deze rollator. Je kunt hem ook eenvoudig in je woning gebruiken en ook buiten. Heb je ondersteuning nodig bij het lopen? Dan is de lichtgewicht rollator erg geschikt. Mocht je ook ondersteuning nodig hebben bij balansproblemen of evenwichtsklachten, dan is een standaard rollator aan te raden.